Home Press Releases Dutch 2019 Vertrek President a.i. van CBCS: zorgwekkende ontwikkeling
Vertrek President a.i. van CBCS: zorgwekkende ontwikkeling
Tuesday, 03 December 2019 08:52

Met grote bezorgdheid heeft de VBC kennis genomen van het ingediende ontslag van de President a.i. van de Centrale Bank van Curaçao en Sint-Maarten (CBCS).

Deze ontwikkeling is niet goed voor noch Curaçao, noch de Centrale Bank en evenmin voor het investeringsklimaat. Het geeft een verkeerd signaal af.

Met het aanstellen van een top-expert die op jarenlange ervaring bij het IMF kan buigen, was de hoop gevestigd om niet alleen de functies en taken alsmede het imago van de CBCS als onafhankelijk, deskundig en gezaghebbend monetair en supervisie instituut te herstellen, maar ook op het terugwinnen van het geslonken vertrouwen in dit orgaan dat een (te) lange periode van grote interne en bestuurlijke instabiliteit heeft moeten meemaken.

Met het vertrek van de President a.i. die nog nauwelijks zes maanden heeft gefungeerd, is de hoop ijdel gebleken en zijn wij terug naar af.

Een zeer zorgwekkende ontwikkeling en dieptepunt dat niet bijdraagt aan het oplossen van de financieel en sociaaleconomische problemen waarmee wij al geruime tijd worden geconfronteerd.Naar oordeel van de VBC moet er met spoed een topdeskundige bij de CBCS worden aangesteld om orde op zaken te stellen. Politisering van dit voor het land belangrijk instituut moet in ieder geval vermeden worden.

Curaçao, 2 december 2019
Bestuur VBC

 
Copyright © 2020 Vereniging Bedrijfsleven Curaçao. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.