Home Press Releases Dutch 2017 Geweld in het kader van verkiezingen is zinloos
Geweld in het kader van verkiezingen is zinloos
Wednesday, 19 April 2017 12:22

Dat de aanloop naar de verkiezingen van 28 april 2017 gepaard gaat met veel emoties valt te begrijpen en te billijken. Wat echter onacceptabel is, is het toepassen van intimidatie, vernielingen, verbaal en fysiek geweld en regelrechte aanslagen.

Met verontwaardiging moet geconstateerd worden dat de frequentie en intensiteit van deze kwalijke praktijken steeds verder aan het toenemen zijn en erger dreigen te worden. Het voorlopig dieptepunt is de aanslag op de Sede van de politieke partij PAR met een molotovcocktail.

De VBC keurt deze handelingen en methodes, die absoluut niet door de beugel kunnen, ten sterkste af.

Immers de ervaringen  in andere landen hebben aangetoond dat het volgen van deze weg een heilloze is omdat deze alleen maar tot zinloos geweld en totale ondermijning van democratische beginselen en de rechtstaat leidt.

Dit soort absurde acties zijn ook funest voor een aantrekkelijk en gezond leef en investeringsklimaat.

Op de bevoegde autoriteiten wordt een dringend beroep gedaan om zonder uitstel de geëigende maatregelen te nemen om zo snel mogelijk te trachten om hieraan een eind te maken. De samenleving wordt verzocht om hierbij te helpen door alert te zijn en verdachte handelingen bij de autoriteiten aan te melden. Wellicht dat toepassen van een vorm van snelrecht bij deze praktijken overwogen moet worden.

Op het electoraat wordt ook een dringend beroep gedaan om deze type hoogst schadelijke en kwalijke praktijken niet te belonen doch zwaar af te straffen. Een samenleving die opgebouwd is op beginselen als tolerantie, beschaving, respect voor andermans mening, leven en eigendom biedt vele malen meer perspectieven dan een die gebaseerd is op macht, angst en haat.

Curaçao, 19 april  2017
Bestuur VBC

 
Copyright © 2019 Vereniging Bedrijfsleven Curaçao. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.