Home Press Releases Dutch 2017 De premier dient zijn uitspraak te substantiëren, bij te stellen of te rectificeren
De premier dient zijn uitspraak te substantiëren, bij te stellen of te rectificeren
Thursday, 13 April 2017 15:46

Met diepe bezorgdheid maakt de VBC bekend dat zij na de uitspraak van Minister President Pisas dat Curaçao failliet is, een aantal verontrustende reacties heeft ontvangen van zowel lokale als internationale investeerders. Gevraagd wordt wat er aan de hand is en waarop de uitspraak van de Minister President gebaseerd is.

Op basis van de beschikbare feiten en financieel-economische analyses van onder andere de CBCS, de Financieel Management Rapportages van het Ministerie van Financiën, het CFT, het IMF en de beoordeling van Standard & Poor’s wordt getracht om deze investeerders te overtuigen dat de huidige financieel-monetaire situatie van Curaçao gezond en stabiel is.

Zo toont het RBC Caribbean Economic report december  2016 aan dat Curaçao een van de beste “credit ratings” van de Caribische regio heeft ( voor details vide onderstaande tabel).

Tenzij de Minister President over andere harde data beschikt moet zijn uitspraak  gekwalificeerd worden als niet onderbouwd en ongefundeerd.

Het is duidelijk dat een dergelijke uitspraak van de Minister President het vertrouwen in Curaçao ernstig ondermijnd en een allesbehalve positieve uitwerking heeft op onze economie.

Om de rust en het vertrouwen te herstellen doet ook de VBC een dringend beroep op de Minister President om zijn uitspraak nader te substantiëren en/of bij te stellen respectievelijk te rectificeren. De Curaçaose economie heeft hiertoe dringende behoefte.

 


Bron: RBC Bank, Caribbean Economic Report December 2016

 

Curaçao, 13 april 2017
Bestuur VBC
 
Copyright © 2019 Vereniging Bedrijfsleven Curaçao. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.